PR Connexion Media Active PR Connexion Media Active  
  Είμαστε πάντα στο πλευρό σας  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανδρέα ΜαυροίδηΗ Ανδρέα Μαυροίδη σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά με έμφαση στην διεθνή πολιτική και την περιφερειακή ανάπτυξη των χωρών μελών της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, καθώς επίσης ισπανική και ελληνική φιλολογία στο Βερολίνο και στην Αθήνα.

Από το 1989 έως το 1996 συμμετείχε εθελοντικά ως σύμβουλος διοίκησης στο "Netzwerk Selbsthilfe e.V.", μια μη κυβερνητική οργάνωση κοινής ωφέλειας, η οποία υποστηρίζει οικονομικά ασθενείς ομάδες της γερμανικής κοινωνίας.

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στο τομέα της επικοινωνίας. Από το 1990 υπήρξε δημοσιογράφος στοuς κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Deutschlandfunk, Deutschland Radio και WDR της Γερμανίας. Από το 1996 έως το 1998 η Ανδρέα Μαυροίδη ήταν υπότροφος της περίφημης γερμανικής σχολής ΜΜΕ "Adolf Grimme Institut". Στο πλαίσιο της υποτροφίας της συνεργάσθηκε και με το παράρτημα της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD στην Βαρσοβία της Πολωνίας. Για την κρατική ραδιοφωνία και τους τηλεοπτικούς σταθμούς WDR, ORB και Deutsche Welle της Γερμανίας και της Αυστρίας εργάσθηκε ως δημοσιογράφος και ως υπεύθυνη συντάκτρια των ειδήσεων. Ως υπότροφος του γερμανοαμερικανικού Ιδρύματος "Rias-Berlin-Kommission" ήταν ρεπόρτερ στην τοπική τηλεόραση της πόλης Montgomery (Alabama) των ΗΠΑ.

Από το 2000 εργάζεται στην Αθήνα ως ανταποκρίτρια των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών WDR Radio, Deutschlandfunk και ARD. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν παραγωγός της καθημερινής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής Morgenmagazin του τηλεοπτικού σταθμού ARD.