PR Connexion Media Active PR Connexion Media Active  
  Είμαστε πάντα στο πλευρό σας  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντζέλικα Τιμς-ΜιχαηλίδουΗ Αντζέλικα Τιμς-Μιχαηλίδου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στην Αυστραλία και άσκησε το επάγγελμά της σχεδόν δύο χρόνια πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Πέρασε με άνεση στη δημοσιογραφία, αρχίζοντας σαν Καλλιτεχνική Συντάκτρια στην εφημερίδα Athens News, το 1985. Με την ίδια ιδιότητα εργάστηκε κατόπιν και στην εφημερίδα Greece Today, το μηνιαίο περιοδικό Action, και την εφημερίδα Greek News, ως το 1993. Το 1992, διετέλεσε ανταποκρίτρια του Αμερικανικού κινηματογραφικού περιοδικού Hollywood Reporter.

Στα πλαίσια της δουλειάς της, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να πάρει συνεντεύξεις από διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονταν την Ελλάδα, κυρίως από τον χώρο του κινηματογράφου, των τεχνών, του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και της λογοτεχνίας, μεταξύ άλλων τους Francis Ford Coppola, Eric Burdon, Daniel Day Lewis, Santana, Iggy Pop and Bruce Springsteen.

Από το 1990, εργάζεται στην ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση) να μεταδίδει δελτία ειδήσεων και ειδικά προγράμματα στα αγγλικά για την ΕΡΑ-5 (Φωνή της Ελλάδας) που ακούγονται στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Συνεργάζεται επίσης με το ραδιόφωνο Flash FM από το 1994, μεταδίδοντας σύντομα δελτία ειδήσεων, που εκπέμπονται στην Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη.

Το 1993, εμφανίστηκε στην εκπομπή του CNN "World Report", παρουσιάζοντας ένα σύντομο τηλεοπτικό πρόγραμμα παραγωγής της ΕΡΤ για την κατάσταση στην Αμπχαζία.

Επί επτά χρόνια, από το 1993 ως το 2001, πήρε συνεντεύξεις από περίπου 400 αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για την εβδομαδιαία στήλη "Profile" του Athens News και συγχρόνως συνεργάστηκε για ειδικά άρθρα και συνεντεύξεις με το μηνιαίο περιοδικό Insider.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, συνεργάζεται με υπουργεία, κρατικούς οργανισμούς, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής, καθώς και ανεξάρτητους σκηνοθέτες (συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, του ΕΟΤ, της ΕΡΤ Α.Ε., του New York College και του Νοσοκομείου Υγεία), μεταγλωττίζοντας στα αγγλικά δεκάδες τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις, σποτάκια και εταιρικά βίντεο.

Επιπλέον, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μετέφρασε - από τα ελληνικά στα αγγλικά - πλήθος κειμένων, εκδόσεων, ντοκιμαντέρ, εταιρικών φυλλαδίων, δελτίων τύπου, βιβλίων και κινηματογραφικών σεναρίων, για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Το 1992, ήταν επίσημη μεταφράστρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.