PR Connexion Media Active PR Connexion Media Active  
  Είμαστε πάντα στο πλευρό σας  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johanna WeberΗ φωτογράφος Johanna Weber σπούδασε γραφικές τέχνες στην Hochschule für Gestaltung στο Offenbach της Γερμανίας. Από το 1988 έως το 1989 εργάσθηκε στο Μουσείο "Werkbundarchiv - Gropius Bau" του Βερολίνου. Από το 1990 έως το 1991 φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Düsseldorf. Το 1992 ήταν υπότροφος της φημισμένης Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Φωτογραφίας FAMU της Πράγας, όπου το 1993 η πτυχιακή της έκθεση "Τούνελ" τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο ξένου φωτογράφου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Φωτογραφίας.

Από το 1998 έως το 1999 ήταν υπότροφος του Πανεπιστημίου Princeton των ΗΠΑ όπου μελετούσε την ελληνική φωτογραφία της δεκαετίας 1940 - 1950. Από το 1999 έως το 2000 φοίτησε στο London College of Printing αποκτώντας το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημοσιογραφική φωτογραφία. Δίδαξε φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από το 1993 εργάζεται ως φωτογράφος στην Αθήνα. Η έκθεση της "Πρόσωπα από την Αντίσταση: Μνήμη θανάτου, Μνήμη ζωής", καθώς επίσης και το ομώνυμο βιβλίο της (Εκδόσεις Άγρα, Αθήνα 1996), περιόδευσαν σε πολλές ελληνικές πόλεις, καθώς και στο Λονδίνο και στο Νταχάου όπου έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας.

Η Johanna Weber παρουσίασε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως: "Μνήμης Παρουσία" (Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας,1992), "Another Greece- Along the Northern Border" (Princeton, ΗΠΑ), "Ιρλανδέζες μάνες" (Λονδίνο 2000) και "Η Αθήνα σήμερα - Σημάδια Ξενιτιάς" (Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Αθήνα 2003). Επίσης ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια των εκθέσεων "Πάτρα - Μια πόλη σε 13 Ιστορίες" (Πολιτιστικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, 1998) και "Engendering the Gaze - The Photographic Portrait" (Νέα Υόρκη, 1999), καθώς επίσης ανέλαβε και τη φωτογραφική επιμέλεια του αναδρομικού άλμπουμ της Ελληνίδας φωτογράφου Βούλας Παπαϊωάννου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγρα και το Μουσείο Μπενάκη.

Ως θεατρικός φωτογράφος συνεργάσθηκε με τον γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη Θ. Τερζόπουλο. Υπάρχει μόνιμη έκθεση των έργων της στο Θέατρο ΑΤΤΙΣ. Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004 φωτογράφισε την θεατρική παραγωγή του κρατικού θεάτρου του Düsseldorf "Mania Thebaia - Θηβαϊκός Κύκλος" (με σκηνικά του Γιάννη Κουνέλη) στη Γερμανία και στην Επίδαυρο.

Η Johanna Weber είναι επίσης γνωστή και ως φωτογράφος διάσημων προσωπικοτήτων. Πολλές φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, βιβλία, καταλόγους σύγχρονης τέχνης, καθώς και σε εφημερίδες.